DEĞERLİ POİNTER SEVERLER POİNTER TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASINA HOŞ GELDİNİZ.                                                                                                                  LÜTFEN ÜYELİKLERİNİZİ GERÇEK İSİM SOY İSİM ŞEKLİNDE YAPINIZ.AKSİ TAKDİRDE ÜYELİKLERİNİZ ONAYLANMAYACAKTIR.
Kullanıcı Adı  
Şifre
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: EK BESİNLER VE BALIK YAĞI HAPI VERİLMELİ Mİ?  (Okunma Sayısı 137 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
faruk korkmaz
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

''HUNTİNG FOREVER''

« : 06 Mart 2010, 20:05:07 »

Dğerli pointer tutkunları,13 aylık bir pointere balık yağı hapı verilmeli midir?Verilirse ne sıklıkta ve nelere faydası vardır?
Bu arada kuru mamaya ek olarak ne verebilirim?Köpeğimi daha önce kendi hazırladığım mamalarla(prinç,bulgur lapası,karaciğer haşlama,kemik iliği ve suyu) besliyordum ve bolca veriyodum.Şimdi 400 gr kuru mama veriyorum doğal olarak mide eskiye oranla boş kalıyor ve açlık hissi açığa çıkıyor,kuru mamaya ek olarak ne vermeliyim?

Faruk KORKMAZ
1992 ZONGULDAK/Çaycuma-Kayıkçılar köyü
0543 957 55 26
faruk_korkmaz_67@hotmail.com

''ALAYINA FERMA,ÖLÜMÜNE POİNTER''
Adnan Üke
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 07 Mart 2010, 02:05:34 »

Faruk kuru mama mideyi boş yapmaz.Kuru mama midede şişer.Kuru mama yanında ek gıda vermende sakınca yok.Mühim olan köpeğin kilosunu iyi ayarlaman,köpeğe ek gıda olarak sakatat verebilirsin.Akciğer,karaciğer,işkembe gibi,balık yağı tüylerde parlaklık yapar verebilirsin.500  mg lık olanlardan günde 1-2 tane verebilirsin.Şimdi balıklı köpek mamasıda üretiliyor.Direk balıklı mama kullanabilirsin.

Adnan üke - 1963 İstanbul
Balıkesir/Gönen
TEL:0532 245 03 47
adnanuke@hotmail.com
"Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin"

" Avda rekabet iki avcı arasında değil, avcı ile hedefi arasında olmalı."

www.pointerturkiye.com
adnanuke@pointerturkiye.com
faruk korkmaz
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

''HUNTİNG FOREVER''

« Yanıtla #2 : 07 Mart 2010, 17:57:41 »

Tavsiyelerin için teşekkürler Adnan Abi

Faruk KORKMAZ
0543 957 55 26

LEVENT ARS
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 10 Mart 2010, 00:11:53 »

1 YAŞINDAKİ BİR KÖPEĞE 400 GR MAMA BENCE ÇOK AZ AYRICA KARACİĞER DEMİŞSİN DİKKAT ET FAZLA VERDİĞİN TAKTİRDE SAKATATLAR KÖPEKLERDE RAHATSIZLANMAYA NEDEN OLUR ...

Duran Saygan
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

.

« Yanıtla #4 : 10 Mart 2010, 00:18:11 »

güzel paylaşımlar okuyoruz faydalı bilgiler teşekür ederim.

Duran saygan / teknik_duran@hotmail.com  gsm:05304652035   konya/ereğli           1970
Adnan Üke
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #5 : 10 Mart 2010, 10:00:25 »

1 YAŞINDAKİ BİR KÖPEĞE 400 GR MAMA BENCE ÇOK AZ AYRICA KARACİĞER DEMİŞSİN DİKKAT ET FAZLA VERDİĞİN TAKTİRDE SAKATATLAR KÖPEKLERDE RAHATSIZLANMAYA NEDEN OLUR ...

Kuru Mamalar üzerinde 1 hayvanın günlük tüketeceği miktar hayvanın yaşı ve kgr. cinsi üzerinden yazılı,bu sağlıklı olarak beslenmesi ile ilgili miktar,hayvanın kilo alıp almaması onun metabolizması ilede alakalı.

İnsanlarda da öyle değilmi bir insan ağzı hiç boş durmaz kilo almaz,diğeri su içer kilo alır.Rahmi salınmış bir köpeğin metabolizması değiştiğinden kilo almaya başlar.

Hayvanın çok kilolu olması değil çok zayıf olmayan bir kiloda sağlıklı olması önemli,mamalarda gösterilen kilo sağlıklı büyümesi için gerekli gramajlardır.Parazit sorunu olup olmadığı önemlidir.

Adnan üke - 1963 İstanbul
Balıkesir/Gönen
TEL:0532 245 03 47
adnanuke@hotmail.com
"Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin"

" Avda rekabet iki avcı arasında değil, avcı ile hedefi arasında olmalı."

www.pointerturkiye.com
adnanuke@pointerturkiye.com
bülent mutlu
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

tutkunun esiriyim

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2010, 13:04:20 »

bende kuru mama yanında balık yağı hapı veriyorum.problem yok.adnan a tamamen katılmakla beraber.

bülent mutlu-1963-istanbul
faruk korkmaz
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

''HUNTİNG FOREVER''

« Yanıtla #7 : 10 Mart 2010, 18:28:30 »

Levent bey 400 gr mama az demişsiniz bu benim kendi ölçü miktarım değil.Mamaların üzerinde zaten köpeğin kilosuna uygun yeterli mama miktarı yazıyor ben de ona uyarak variyorum

Faruk KORKMAZ
0543 957 55 26

veteriner hekim MesutKOÇ
Moderatör
Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 21 Nisan 2010, 12:50:13 »

arkadaşlar verilen mama miktarı nın yeterli olup olmaması mamanın içeriği ve kalitesiyle ilgilidir.bir çok mamada özellikle fiyatı ygun olarak yansıtılanlarda sindirilebilir besin miktarı yazılanın çok altındadır.bilinen bir örnekle açıklayayım piyasada birçok sucuk var hepimiz az çok yiyoruz .kilosu 3 lira olanda var 35 lira olanda sizce 3 lira olanda içinde et olma olasılığı nedir soruyorum?

Veteriner Hekim
  Mesut KOÇ
0532 705 03 57
Kumluca/ ANTALYA
Hakan CENGİZ
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #9 : 20 Mayıs 2010, 22:47:02 »

arkadaşlar verilen mama miktarı nın yeterli olup olmaması mamanın içeriği ve kalitesiyle ilgilidir.bir çok mamada özellikle fiyatı ygun olarak yansıtılanlarda sindirilebilir besin miktarı yazılanın çok altındadır.bilinen bir örnekle açıklayayım piyasada birçok sucuk var hepimiz az çok yiyoruz .kilosu 3 lira olanda var 35 lira olanda sizce 3 lira olanda içinde et olma olasılığı nedir soruyorum?

Mesut bey mükemmel açıklamışsınız... Göz kırpan Kahkaha

08.10.1971  AYDIN

Av Tutkum...Sevdam POİNTER...

VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERK EDİLEMEZ...
Ergin AĞAOĞLU
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

!!!SÖZ KONUSU POİNTER İSE GERİSİ TEFERUATTIR!!!!

« Yanıtla #10 : 21 Mayıs 2010, 14:51:30 »

BENCE VERİLMELİ

(((SINDIRGI))) 11/04/1979
Bülent Adıkutlu
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 21 Mayıs 2010, 14:55:41 »

Ben mama üzerinde 1 hayvanın günlük tüketeceği miktar hayvanın yaşı ve kgr. cinsi üzerinden yazılı,bilgilere uyuyorum.Ek besin vermiyorum fakat zaman zaman balık hapı veriyorum

KİŞİLİKLİ OLMAK KİMSE GÖRMEDİĞİ ZAMAN DA DOĞRU OLANI YAPMAKTIR. 
Dörtyol-1960    533 2568560
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: