DEĞERLİ POİNTER SEVERLER POİNTER TUTKUNLARININ BULUŞMA NOKTASINA HOŞ GELDİNİZ.                                                                                                                  LÜTFEN ÜYELİKLERİNİZİ GERÇEK İSİM SOY İSİM ŞEKLİNDE YAPINIZ.AKSİ TAKDİRDE ÜYELİKLERİNİZ ONAYLANMAYACAKTIR.
Kullanıcı Adı  
Şifre
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 7 Mehmet"ler mangası ÇANAKKALE GAZİLERİ 1 İ AKKAYA  (Okunma Sayısı 45 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibrahim akkaya
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« : 10 Mart 2010, 12:03:39 »

KAHRAMAN ASKER MEHMET PEHLİVANOĞLU HATIRASI

Ben Kastamonun kııkcesme mahallesınden Mehmet Pehlivanoğlu Yedi ceddimiz pehlivan olduğu için soyadımız pehlinanoğlu olmuş.

Çanakkalede bır 57. alay vardı. Öyle bir alay , yedi düvelde yoktur. Bizim mangaya yedi Mehmetler mangası derlerdi . Manga kumandanımız Balıkesirli Mehmet cavus, Neferler , maralsı uzun Mehmet , tokatlı kara Mehmet , karamanlı deli Mehmet , Bergamalı efe Mehmet , Vakfıkebirli taka Mehmet , Yozgatlı pala Mehmet , v eben Kastamonulu pelfan Mehmet , yasımı sorarsan ister doksan bes say , ıster yuz say .

Hey gidi hey … Ne manga idi o manga. Süngüye kalktıkmı , dağ yuruyor sanırdı İngiliz gavuru . Conkbayırının dili olsada söylese . o alay gibi alay gelmemistir. O manga gibi manga olmamıstır. Her biri bir arslan yavrusu . bosa kursun atmadık bosa sungu sallamadık.

Bir gun muterake var dedıler. Ateş kestik bır gunlugune . Ölüler , yaralılar toplanacakmış. Doğrulduk siperlerden . Biz şehitlerimizi yaralılarımızı topluyoruz. İngiliz gavuru kendi ölüsünü yaralısını alıp götürüyor. Birbirimize şeker cigara falan veriyoruz. Sanki dört aydır cenk eden biz değiliz. Bir İngiliz zabiti geldi yanımıza . cebinden bir şerit metre cıkardı. Fan fin fon bişeyler diyor. Bende mel mel bakıyorum. Bana ne derki diye. Ayak ucumdan tepeme kadar boyumu ölçermiş meğer. Babam rahmetlik pehlivandı. Onun babasıda pehlivanmış. Dedemın babasıda pehlivan . düğünde bayramda güreşe soyunurdum. Şimdi ufaldığımıza bakma sen . o zaman bende bir boy var , selivi kabağı gibi bir boy. Saraçlar çarsısındakı mümın usta kısbet uyduramıyor bacağıma.

“yedi Mehmetler mangası “ dedım ya . Yedimizin de boyu uzun .Ne postal uyar ayağımıza ne urba uyar sırtımıza. Siperlere sığmıyoruz. Namımız almış yürümüş. İngiliz zabiti onun ıcın ölçermiş boyumu . Mustafa Kemal fırka kumandanımız. Geldi bir gün. Siperleri dolaşıyor , hal hatır soruyor. Her birimize uzun uzun baktı. Sırtımızı sıvazladı. “ Allah nazardan esirgesin “ dedi. “ Mehmet dediğin böyle olur işte “

bir gün süngü hucuma kalkacağız. Helalleşiyoruz birbirimizle . içimde bir yanma var sorma gitsin . derken bir patlama oldu. Yer gök sarsıldı , Dağ yıkıldı üstümüze .kafir topragın altında lagım patlatmıs. Yedi Mehmetler mangası topragın altında kaldık. Bir kalas parcasının altından benı çıkardılar yarı ölü yarı diri vaziyette . hastanede bacağımın birini kestiler. Ondan sonra adımız topal Mehmet pehlivan’a cıktı. Yanarım o yedi Mehmetler mangasına . gidip görmedim ya şimdi bir taş dikmişler conkbayırının oralara . “Mehmet cavus anıtı derlermıiş”
gidip görsem onları yüz yaşıma daha girerdim. Ben kim oralara gitmek kim. Ninen öleli on yıl oluyor. O sağken birbirimizi omuzluyor , iki laf edip rajatlıyorduk hiç değilse. Ninen öleli Azrail as. Yolunu gözler oldum.
Gecenlerde Cuma namazına gıdeyım dıye çıktım evden . uzun sokagın basında mahallenın cocukları kaydırak oynuyorlarmış. Ben , tahta bacağımı suruye suruye geçerken başladılar zevklenip benimle gırgır geçmeye:
Topalım topalım seki sekiver,
Tarlaya tohumu eki ekiver…

Utandım , üzüldüm , yerin dibine geçtim . ben o bacağımı , kayaaltında hovardalık yaparken yitirmedimki a efendi olum . öyle ya veledler ne bilsin çanakkeleyi conkbayırını ? o gün bu gündür , evden dışarı çıkmaz oldum. Çıkayımda coluk cocugun eğlencesımı olayım.
Camın önünde oturur ; biri gelsinde iki laf edeyim diye yol gözlerim .

Arkadaşlar Çanakkale Haftası başlıyor Şehitlerimiz bizleri bekliyor Anzaklar Dünyanın öbür uçundan geliyor biz ne yapıyoruz ?
ALINTIDIR

İmza:
KÖRDEN DEĞİL
NANKÖRDEN ..
YÜZSÜZDEN DEĞİL
İKİ YÜZLÜDEN...

TİPİ BOZUKTAN DEĞİL
SÜTÜ BOZUKTAN KORKACAKSIN
MANİSA GÖLMARMARA

11 03 1960
http://img705.imageshack.us/img705/9878/dscn0337n.jpg
ahmet kurşun
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #1 : 10 Mart 2010, 12:15:10 »

İbrahim abi eline sağlık duygulanmamak elde değil.Paylaşım için teşekkürler...

17.03.1975-ADANA  B RH(-)     İkemetgah:İSTANBUL

Adnan ÜKE(İst.)-Hasan İTAK(Adana)-Ahmet KURŞUN(Adana-İst.)
bülent mutlu
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

tutkunun esiriyim

« Yanıtla #2 : 10 Mart 2010, 12:50:20 »

ibrahim beye teşekkürler eder.böyle günleri ve vatanımıza mal olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum

bülent mutlu-1963-istanbul
Hasan İtak
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #3 : 10 Mart 2010, 13:11:12 »

İbrahim bey paylaşım için teşekkürler.Malesef gençlerimize tarihimizi anlatmıyoruz,anlatamıyoruz.Bir toplum benligini yitirirse yok olmaya makum olur.Bizler için bie bile ölüme giden aziz şehitlerimizi RAHMETLE ANIYORUM.RUHLARI SAAT OLSUN

Hasan İtak  ADANA/1960
Oto ODAK / 0322 453 67 17
0535 229 28 60
0506 65125 93
ilhan emre Arman
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #4 : 10 Mart 2010, 13:47:59 »

İbrahim abi eline saglık çok güzel bir alıntı ve paylaşım olmuş bu toprakların dedelerimiz tarafından ne zorluklarla alındıgının hiç bir zaman unutmamak ve gelecek nesillerede bunu en iyi şekilde okutarak gezdirerek anlatarak bize düşen görevi yerine getirmeliyiz

ilhan emre Arman SAKARYA/MERKEZ o(+) 1976 05353482001  i.arman@hotmail.com  
Mehmet KARATAŞ
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

SAYGISIZLIK VARSA Bİ ORTAMDA BEN ORDA OLMAM

« Yanıtla #5 : 10 Mart 2010, 15:14:02 »

evet ibrahim bey sizinde deddiğiniz gibi

Anzaklar Dünyanın öbür ucundan geliyor biz ne yapıyoruz ?

arkadaşlar abiler kardeşler yarışma ve kıf organizasyonu olduğunda gitme nezaketinde bulunuyoruz fakat güzel ülkemin bu güzelliğini bize bahşeden aziz şehitlerimizi biraz unutmuş gibiyiz dilerim tüm tutkunlar ile birlikte orada aziz şehitliğimizde buluşuruz saygılar
faruk korkmaz
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

''HUNTİNG FOREVER''

« Yanıtla #6 : 10 Mart 2010, 18:08:38 »

İbrahim abi eline sağlık duygulanmamak elde değil.Paylaşım için teşekkürler...

Faruk KORKMAZ
1992 ZONGULDAK/Çaycuma-Kayıkçılar köyü
0543 957 55 26
faruk_korkmaz_67@hotmail.com

''ALAYINA FERMA,ÖLÜMÜNE POİNTER''
Ergin AĞAOĞLU
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

!!!SÖZ KONUSU POİNTER İSE GERİSİ TEFERUATTIR!!!!

« Yanıtla #7 : 10 Mart 2010, 20:11:55 »

eline sağlık abi çok anlamlı bir paylaşım olmuş çok teşekkürler !!!

(((SINDIRGI))) 11/04/1979
Mahmut CAN
Yeni Üye
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #8 : 10 Mart 2010, 20:34:52 »

ağbey ağzına sağlık ben nasip oldu bir kere Çanakkaleye gitim ama bence oraya gitmeden önce o ruhu çocuklarımıza aşılamamız gerek diye düşünüyorum
Duran Saygan
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

.

« Yanıtla #9 : 10 Mart 2010, 22:46:11 »

ibrahim abi emeğine yüreğine sağlık  insan okudukça iç geçiriyor aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Duran saygan / teknik_duran@hotmail.com  gsm:05304652035   konya/ereğli           1970
Tekin Taşkıran
Kıdemli Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #10 : 14 Mart 2010, 15:18:40 »

İBRAHİM ABİCİM ELLERİNE SAĞLIK.GÖZLERİM DOLARAK OKUDUM YAZINIZI NE YAZIKKİ BİZ ÇOCUKLARIMIZA TARİHİMİZİ ANLATAMIYORUZ.VE DE TÜRK MİLLETİNİN TARİHİ GİBİ ŞANLI ŞEREFLİ BİR TARİH HİÇBİR MİLLETDE OLMADIĞI HALDE BU ŞANLI TARİHİMİZİ ÇOCUKLARIMIZA ÖĞRETEMİYORUZ.SADECE TARİHİ OKUYUP DERS GEÇMEK İÇİN BİR ARAÇ OLARAK KULLANIP SONRADA UNUTUYORUZ.ÇOK ANLAMLI BİR KONU VE YAZI TEŞEKKÜR EDİYORUM.

TEKİN TAŞKIRAN
1980 MALATYA
MEMLEKET ORDU/peşembe

Hakan CENGİZ
Genel Moderatör
Kahraman Üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

« Yanıtla #11 : 22 Mart 2010, 10:56:20 »

İbrahim abi eline sağlık...duygulanmamak elde değil...Paylaşım için teşekkürler...

08.10.1971  AYDIN

Av Tutkum...Sevdam POİNTER...

VATAN TOPRAĞI KUTSALDIR KADERİNE TERK EDİLEMEZ...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: